Butiker satsar på hundgårdar

Det finns mycket att tänka på när du skaffar hund. För precis som med små barn så är djuren helt beroende av sina ägare. Det är du som måste ge dem kärlek, mat och husrum, med andra ord allt de har behov av. Allt detta är en självklarhet för de flesta hundägare. De gör allt de kan, och lite till, för att deras fyrbenta vänner ska ha det bra. Och även andra deltar i målet att hundarna ska kunna trivas. 

Du måste tänka för hunden. Den kan inte säga ifrån om allting, även om de försöker sitt bästa. Därför gäller det att ligga ett steg före. Bland annat så kanske du måste köpa till en del tillbehör för bilen. Nu för tiden finns det bra utrustning för att hundarna ska sitta säkert i bilen. Lika gärna som du köper en bilbarnstol så måste du skaffa en hundbur, till exempel. 

Allt för hunden

Du behöver inte gissa dig till vad en hund kan behöva. Det finns väl sorterade butiker där du får all den information som behövs. Ibland kan det vara nya saker som du inte ens tänkt på, även om du haft hund under en längre tid. Du kan alltid fråga personalen om råd. Det är viktigt att skaffa saker som passar hundens storlek och ålder. Gå till hemsidan för mer information. 

Vissa saker är grundläggande, som matskål och en korg för att sova i. Men inom varje område finns det mycket att välja på. Tänk bara på sovplatsen, här har du verkligen ett stort urval. Det är viktigt att hunden kan känna sig trygg, för då vilar den ordentligt. Om sedan dynorna och sängen är i en häftig färg som husse eller matte tycker om så är det ett extra plus. 

Något liknande kan sägas om koppel, kläder och andra saker som en hund kan behöva. Du måste inte köpa det som alla andra har, utan det kan vara roligt att vara unik. Naturligtvis ska det vara skönt för hunden, den kommer alltid i första hand. Men vanligtvis så bryr de sig inte om ifall halsbandet är rosa eller svart, men det gör kanske matte. Livet med hund är härligt och det kan återspeglas i ditt val av tillbehör. 

Alla tänker på hundarna

Det är bra att träna hunden redan som valp. De trivs bra med att få lära sig olika kommandon och uppgifter. Och de är bra på det. Tänk bara på hundarna som tränas till att besöka ålderdomshem eller andra ställen där folk har behov av att få kela med någon. De är lugna och tålmodiga, trots att de möter nya människor som alla vill klappa och hålla på med dem. För att inte tala om knarkhundarna som är helt fantastiska på att nosa sig fram till droger, även om de är gömda långt inne i en väska. 

När hunden är vältränad är det också lättare att ha den med sig överallt. Du kan lita på att den lyssnar på dig och att du inte hamnar i en farlig eller genant situation. Men när du har med dig din bästa vän så är det viktigt att den har det bra. Det är inte på alla ställen du kan ta med dig en hund, så ofta får den vänta utanför. Om det är varmt ska du inte lämna den allt för länge, och framför allt ska den ha tillgång till både skugga och vatten. Läs i Expressen om butiken som byggde hundgård. 

Resa med hund

Många tar med sig hunden på semestern, i alla fall om det är fråga om en bilresa. Till att börja med är det viktigt att hunden inte skadas vid en eventuell olycka. Det finns faktiskt speciella säkerhetsbälten för hundarna. Återigen en god orsak till att träna upp den redan från början att sitta still när det behövs. Annars kan du ha den i en hundbur i bakluckan. Den bör vara lagom stor och sitta fast på rätt sätt. 

Alla behöver sträcka på benen vid en resa, och hunden är inget undantag. Tvärtom så har de ännu större behov av att få springa av sig med jämna mellanrum. Inte bara för att uträtta sina behov, men för att motionera helt enkelt. Kom också ihåg att inte lämna dem i en varm och solig bil. Tyvärr har en del hundar avlidit under liknande förhållanden. När du planerar din resa kan det vara värt att se vilka möjligheter som finns för hundpass medan du går på sightseeing. Bäst med stor hundgård där hundarna kan springa fritt. 

Olika sorters rast-och hundgårdar

När det kommer till en bra uteplats för hunden så har du en hel del alternativ att välja mellan. En del tycker det är skönt om hundarna är inlåsta, så att säga. Speciellt om du har en tik som gärna tar sig över till grannen, eller om du bor vid en stor väg. Men bara för att du vill skydda dina hundar så behöver du inte vara utan deras sällskap. 

Vissa familjer bygger in sin egen uteplats hundgården. På det sättet kan de själva sitta ute och njuta av vädret, medan hundarna tryggt springer omkring runt omkring. Det är klart att du också kan sätta upp ett staket runt hela tomten. Men båda lösningarna har sina fördelar. Speciellt om du bara vill avsätta en del av din trädgård för hundarna. Vare sig du är ute eller inte så kan de vara säkra och ha det bra i sin hundgård. 

Andra låter hundarna stå separat, men med tillräckligt med plats. En hund behöver kunna röra på sig. Samtidigt så behöver de ett skyddat ställe så det inte blir för varmt i solen. Att de måste skyddas mot regn är en självklarhet. Hundarna kan lära sig trivas på flera ställen, det viktiga är att de har allt de behöver. Och i en hundgård så kan de ofta se vad som händer och sker runt omkring dem, och hundar är ju genetiskt lagda för att vakta och vara uppmärksamma. 

Ett samhälle som bryr sig om hundar

Det är intressant att se hur mycket som faktiskt görs för hundar runt om i bygden. Du själv som hundägare har alltid det största ansvaret. Men du kan utnyttja de faciliteter som är tillgängliga där du bor. I en del städer finns det hundpass. Du kan lämna in hunden när du går och jobbar eller vill shoppa. Som redan nämnts har en del butiker låtit sätta upp hundgårdar så att hundarna har det bra medan husse eller matte är inne och handlar. 

I andra städer har du stora rastgårdar eller områden där hundarna kan få springa fritt. Det är inte möjligt att låta dem göra vad de vill på gatorna, men här har de en park som är till för dem. Hundar behöver sträcka på benen, och gärna leka med andra hundar också. I de här rastgårdarna kan de känna sig fria och ha det riktigt bra. 

Så både privata butiker och staten satsar på hundarnas välfärd. De är en viktig del av bra många familjer och förtjänar det allra bästa. Du kan säga att när hunden är lycklig så mår husse och matte också bra. De är helt underbara kamrater, trogna och lojala i mycket hög grad. Ge dem det de behöver så faller allting annat på plats.