Därför hyr allt fler privat inför semestern  

En del börjar planera för sin semester flera månader i förväg, kanske ännu längre om det är en speciell resa. Flygbiljetter ska bokas, vaccinationerna ska ses över och du vill helst hitta det perfekta boendet. Hotell har sin charm och är fortfarande det vanligaste alternativet. Men allt fler svenskar väljer att hyra privat boende under semestern, och det bara ökar för varje år som går. Trenden är att vila upp sig i ett hus eller lägenhet. Gärna med en liten terrass om det är i varmare strök.

Alla har rätt till semester, och i Sverige har du flera veckor som du kan dela upp under årets lopp. Det är viktigt att kunna vila upp sig, ladda batterierna och fokusera lite mer på sig själv. Ibland behövs det inte så mycket för att det ska bli bra, det räcker med att bryta rutinerna. Komma bort från vardagen och se något nytt. Vilket du kan göra både i utlandet och någonstans lite närmare hemmet.

Var ska vi sova?

Helt klart så är boendet en viktig del av semestern, nyckeln till ganska mycket. Vare sig du väljer hotell eller privat så vill du att det ska vara bekvämt och rent. Många resor har blivit förstörda av lyhörda väggar eller otrevlig personal. Därför gäller det att välja noga, och se på referenserna som ju alltid finns någonstans.

Det kan vara bra att gå genom en mäklare eller ett företag när du bokar privat boende. De har koll på sina fastigheter och kan ge dig det där lilla extra. För alla har vi ett särskilt önskemål som kan göra semestern den allra bästa hittills. En del vill ha ett extra sovrum. Om barnen alltid delar rum så kan det vara läge för dem att få lite privat tid. Eller du kanske vill att köket ska vara stort med plats för flera personer. En veranda med morgonsol eller ett badrum med bubbelbad. Interhome hjälper dig till det ultimata semesterboendet.

Hotell eller privat boende?

Det finns naturligtvis för-och nackdelar med båda alternativen. För en del så ska det vara total relax med alla tjänster inom räckhåll. De vill ha rumservice och sippa drinkar vid poolen. Men det är inte alla som tycker detta är det viktigaste. För andra så kan det vara friheten att vara för dig själv. Semester har mycket att göra med närhet till familjen, vilket kan vara lättare om man bor på ett privat ställe. Svenska Dagbladet skriver i en artikel om att allt fler hyr privat inför semestern.

Det är roligt att planera sin semester. På något sätt så förlänger det nöjet. All förväntan och diskussion om vad ni ska göra eller vilka platser som bara måste besökas. Ska det bara vara sol och bad eller finns det tid över för lite sightseeing? Vill hela familjen fotvandra i bergsbygden på någon lite gullig grekisk ö eller ska det vara en storstadssemester, typ New York? Och när valet väl gjorts så finns det ju så många andra detaljer som kan planeras eller drömmas om.

Varmt och skönt hela året om

Något som helt klart ökat är antalet svenskar som köper hus i utlandet. Det främsta valet är fortfarande Spanien, men Thailand och andra länder ligger också bra till. Ofta så är det ju klimatet som lockar. Att kunna komma bort från snö och slask, resa till orter som har varmt väder så gott som hela året om. Det är fantastiskt att kunna åka ner när du vill. Gärna stanna lite längre, speciellt när det närmar sig pensionstider.

Göteborgs-Posten skriver i den här artikeln om att många söker en plats i solen. Med tanke på hur mörkt och kallt det blir i Sverige under vintermånaderna så är det faktiskt inte så konstigt. En växande trend är dock att packa ihop allt samman för att flytta utomlands. Sälja sitt hus och ta med barnen någon annanstans. Om du kan få ut din pension i förtid kan det vara ett alternativ. Men nu när många jobbar online så kan du fortsätta som vanligt. Fast i ett varmare land.

Testa ett nytt ställe

Innan du bestämmer dig för att flytta utomlands permanent kan det vara bra att testa platsen. Boka in ett privat boende så att det blir mer naturtroget. Se vilka affärer som finns i närheten och hur lokalbefolkningen reagerar på nykomlingar. Rent allmänt gäller det att få känslan för stället. Men ofta så väljer du ju att flytta till en plats som du redan trivs på. Få personer vaknar en dag och säger att nu flyttar vi till Portugal!

Du lär dig mycket genom att resa runt lite i världen. Får se nya kulturer och uppleva sådant som du inte ens visste existerade. Det ger en viss vinkling till livet hemma, allt måste inte göras på samma sätt hela tiden. Många växer som människor och knyter vänskapsband som håller livet ut. Speciellt om du åker tillbaka till samma plats flera gånger, kanske rentav bestämmer dig för att flytta dit.

Hyra privat boende

Om du verkligen vill komma en plats nära inpå livet så är privat boende det allra bästa. Du hamnar mitt i smeten så att säga. Med helt vanliga grannar som inte alls behandlar dig som en kund utan hellre då som en potentiell vän. Det kan bli den allra bästa semestern du någonsin haft. En i början av en rad med speciella upplevelser tack vare att du bokat bra boende.